Centralele termice au nevoie de mentenanta periodica pentru a avea o durata de viata cat mai lunga si pentru a functiona optim. Procesul acesta poate fi realizat si e tine, prin curatarea, aerisirea si ingrijirea minima a sistemului. Este recomandat sa intervina de fiecare data o echipa de specialisti pentru service si constatare si la nevoie pntru repararea componentelor care s-au infundat, s-au stricat sau sunt sparte. Interventia se va face la un interval de 2 ani in regim obligatoriu sau mai repede. Daca centrala nu functioneaza corect poti apela la un service de centrale si vei rezolva si aceasta problema, mai ales daca defectiunea este ceva mai complexa.

Cele mai comune probleme ale centralelor termice

Exista mai multe probleme comune pe care le pot avea centralele si care pot genera disconfort. Toate acestea se vor rezolva cel mai usor apeland la un service de centrale.

Centarala merge putin si se opreste

Aceasta este o defectiune foarte des intalnita la centralele termice si o cauza comuna poate fi presiunea redusa sau scazuta a apei sau o problema la termostatul existent in camera. In plus, centrala poate sa se opreasca si in cazul in care sunt blocaje sau defectiuni la nivelul pompei de circulatie cu siguranta vei obtine rezultate bune daca apelezi la unservice.

Presiunea apei va trebui reglata astfel incat cantitatea de apa car eajunge in centrala sa fie suficienta pentru o buna circulatie. In cazul in care sunt blocaje, tevile trebuie desfundate.

Flacara de la centrala nu se aprinde

Centralele pe gaz pot intampina probleme cu aprinderea si controlul flacaii. De cele mai multe ori aceasta defectiune poate fi generata de temperatura apei din cazan. Flacara se va aprinde doar atunci cand temperatura scade sub cea setata. Cazanul poate sa functioneze necorespunzator si din cauza avariilor. Totodata, atunci cand flacara nu se aprinde, acest lucru poate fi generat si de presiunea prea mica sau prea mare in coloana de gaz.

In cazul in care temperatura este mica sau prea mare, comparativ cu cea optima este recomandat sa chemi o echipa de experti care sa regleze centrala. In cazul in care cazanul are defecituni si se aprinde ledul rosu centrala va fi esetata. In cazul in cae centrala are o problema de la cablul de alimentare, acesta trebuie sa fie schimbat de o persoana autorizata.

Centrala are scurgeri

Scurgerile de apa care apar in centrala termica au drept cauza etansarea defectuoasa a componentelor su inclinatia necorespunzatoare a kitului de evacuare care duce a scugerea condensului din interior. Toate acestea pot fi observate la nivelul tevilor sau in componentele principale. Verifica locul in care au scurgeri si apeleaza la profesionisti pentru a reetansa componentele sau pentru a schimba kitul de evacuare.

Nu uita de faptul ca centrala termica pe care o folosesti, utilizeaza gaze deci pericolul de explozie este mare in momentul in care  intervii tu asupra sistemului. De aceea, recomandarea noastra este sa apelezi de fiecare data la specialisti care sa te ajute sa ai o centrala functionala.

Pentru a achizitiona o centrala termica clic aici .